Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit door het beslag
Giet het beslag in de bakvorm, doe een paar goede eetlepels karamel op het beslag, roer voorzichtig met een lepel er door heen zodat het wat mengt met het browniebeslag en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg
Laat de brownies afkoelen en besmeer deze daarna met de overige karamel en laat deze wat harder worden
Smelt 2/3e van de pure chocolade au bain marie en roer daarna de laatste deel erdoor en versier de brownies met de chocolade
Maak de brownies helemaal af door stukjes karamelfudge erover te strooien en eventueel wat zeezout