Ga terug
+ servings
paris brest met hazelnootpraline

Paris brest met hazelnootpraliné

Knapperige soezen met hazelnootpralinévulling
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 soezen

Dit heb je nodig:

Soezendeeg

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • Snufje zout
  • 3 tot 4 eieren
  • Geschaafde amandelen
  • 1 ei losgeklopt

Vulling

Verder

  • Poedersuiker om te bestuiven
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

  • Zet alle ingrediënten voor de soezen alvast klaar en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier, teken cirkels van circa 7 cm diameter op het bakpapier
  • Snijd de boter in blokjes en laat deze langzaam smelten in een steelpan op het vuur
  • Voeg zodra de boter is gesmolten het water en de melk toe en verwarm dit tot het begint te koken
  • Haal de pan van het vuur, roer de bloem erdoor tot een bal en zet vervolgens op het vuur
  • Laat het deeg circa 5 minuten al roerend garen op het vuur
  • Stort het beslag in een koude kom en laat aantal minuten afkoelen
  • Voeg een ei toe en spatel dit stevig door het beslag tot het ei is opgenomen, voeg dan pas het volgende ei toe. Mocht het beslag bij 3 eieren al als een dikke druppel van je spatel afvallen is het goed, zo niet, voeg dan beetje bij beetje het 4e ei toe tot het wel goed is
  • Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op over de cirkels, besmeer de soezen in met het losgeklopte ei en garneer met de amandelen
  • Bak de soezen gaar in circa 20 minuten, laat daarna afkoelen
  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room, voeg als laatste 2 tot 3 el pralinepasta toe tot het goed gemengd is
  • Snijd de soezen door de midden en vul de soezen met de pralineslagroom
  • Bestuif de soezen met poedersuiker