Ga terug
+ servings
taartje met rood fruit

Taartje met rood fruit

Een heerlijk zomers fris taartje met vers rood fruit
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 puntjes

Dit heb je nodig:

Biscuit

  • 175 gram ei Ongeveer 4 kleine eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram tarwebloem
  • 25 gram maïzena

Bakkersroom

  • 500 milliliter volle melk
  • 4 eidooiers
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45 gram custardpoeder vanille

Topping

  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, kiwi...
  • Witte chocoladesnippers
  • Poedersuiker
  • Frambozenjam

Verder

  • Ronde bakvorm 20 cm diameter

Zo maak je het:

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte), vet de bakvorm in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier
  • Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom en klop dit in circa 10 minuten luchtig en schuimig
  • Zeef de bloem en maïzena boven de kom met eieren en spatel dit door het beslag, pas op dat je de lucht er niet uit slaat
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak het biscuit gaar in circa 30 minuten, laat even afkoelen en verwijder de bakvorm

Bakkersroom

  • Doe 2/3e deel van de melk in een steelpannetje samen met de suiker en vanillemerg en breng dit aan de kook
  • Meng in een andere kom de eidooiers, de custard en de overige melk tot een papje
  • Giet, zodra de melk kookt, wat van deze melk bij het eipapje, roer goed door, giet alles terug in de steelpan en breng al roerend aan de kook tot het de perfecte dikte heeft. Haal van het vuur en dek af met plastic folie. Koel af tot kamertemperatuur en laat daarna koud worden in de koelkast

Slagroom

  • Doe de slagroom samen met de mascarpone en suiker in een kom en klop dit tot een stevig en luchtig room

Afwerking

  • Snijd het biscuit horizontaal door de midden en besmeer de bodemlaag in met een laagje frambozenjam, vul de taart met de bakkersroom en dek af met de bovenkant van het biscuit 
  • Versier de taart met een dikke laag slagroom en garneer met veel fruit, chocoladesnippers en poedersuiker