Ga terug
+ servings
boeren appelcake

Boeren appelcake

Heerlijke zachtromige cake met onwijs lekkere stukjes appel
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 12 stukjes

Dit heb je nodig:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 50 milliliter kookroom
  • Snuf zout
  • 2 theelepels citroenrasp
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 grote goudreinetten
  • 1 theelepel custardpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • Poedersuiker om te bestuiven

Verder

  • 1 bakblik 28x18 cm brownievorm Patisse

Zo maak je het:

  • Klop de roomboter zalvig en voeg de basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp toe, klop tot het goed gemengd is
  • Voeg dan één voor één de eieren toe, meng goed en klop dan de kookroom er door heen
  • Voeg als laatste de zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel toe
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170℃
  • Vul de bakvorm met het beslag en strijk glad
  • Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes en doe deze in een kom
  • Maak een mengsel van de suiker, custardpoeder en kaneel en meng deze door de appeltjes
  • Bestrooi de bovenkant van de cake met deze appeltjes, je hoeft ze niet aan te drukken!
  • Bak de cake in circa 40 minuten gaar en haal dan uit de oven
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de cake hiermee
  • Bestuif met poedersuiker voor serveren!