Ga terug
+ servings
tropische sorbet mango passievrucht perzik

Tropische sorbet met mango, passievrucht en perzik

Heerlijk friszoet ijs gemaakt van tropisch fruit
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 liter

Dit heb je nodig:

Suikersiroop

  • 340 gram suiker
  • 100 gram glucosestroop
  • 5 gram bindmiddel johannesbroodpitmeel of gelatine
  • 545 gram water
  • 10 gram citroensap

Vruchtensorbet

  • 300 gram suikersiroop
  • 1 grote rijpe mango
  • 4 passievruchten
  • 100 gram perziken vers of diepvries

Zo maak je het:

Suikersiroop

  • Meng de droge ingrediënten door elkaar heen (bij gebruik van gelatine laat deze even weken in koud water)
  • Verwarm het water met het citroensap en voeg de droge ingrediënten toe en breng kort aan de kook
  • Voeg daarna als laatste het gelatineblaadje toe en laat helemaal afkoelen, bewaar in de koelkast

Tropische sorbet

  • Ontvel en ontpit de mango en doe deze in een bak, doe hier het vruchtvlees van de passievrucht bij en ook de perziken, pureer dit glad, zorg dat het gewicht een totaal heeft van 300 gram, voeg anders nog wat perzik toe
  • Pak 300 gram gepureerd fruit en 300 gram suikersiroop, meng dit door elkaar en draai dit in de ijsmachine tot mooi ijs, zet het daarna nog even in de vriezer om verder op te vriezen