Ga terug
+ servings
peach cobbler

Peach cobbler

Een heerlijk toetje met perziken en een brosse bovenkant
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

Perziken

  • 8 rijpe perziken
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 gram vanillesuiker
  • Scheutje citroensap
  • theelepel maïzena
  • Snuf kaneelpoeder

Deeg

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 gram roomboter koud
  • 75 gram kristalsuiker
  • 4 gram vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 8 gram bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 100 milliliter melk
  • ½ theelepel citroenschil geraspt

Verder

  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • Snufje kaneelpoeder
  • 1 (ronde) ovenschaal 26 cm diameter

Zo maak je het:

Perziken

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de bakvorm in met wat boter of bakspray
  • Ontvel de perziken zoals bovenaan staat beschreven, verwijder de pit en snijd de perziken in stukjes of partjes, doe alles in een kom
  • Meng in een aparte kom de basterdsuiker, maizena, vanillesuiker en kaneelsuiker en roer dit door de perziken heen, roer als laatste een scheutje citroensap door het mengsel
  • Vul de ovenschaal met de perziken en bak deze voor circa 10 minuten in de oven voor, maak ondertussen het deeg

Deeg

  • Meng de bloem samen met de suiker, zout, vanillesuiker, bakpoeder en baking soda door elkaar heen, voeg dan blokjes koude roomboter toe en kneed dit tot kruimels
  • Voeg daarna de melk toe en spatel dit door de kruimels, het hoeft niet door elkaar gekneed te worden
  • Pak de ovenschaal met de perziken en verdeel het deeg eroverheen
  • Maak kaneelsuiker door de suiker met kaneel te mengen en bestrooi dit over het deeg. Bak daarna de cobbler in circa 30 tot 40 minuten gaar op zo'n 180℃. Test daarna met een satéprikker of het deeg gaar is, zo niet, bak dan nog wat langer.
  • Bestrooi de cobbler voor serveren rijkelijk met poedersuiker en serveer met een bolletje vanille-ijs!