Ga terug
+ servings
snickerbrownies

Snickerbrownies

Heerlijke brownies met pindakaas, karamel en pinda's
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 15 brownies

Dit heb je nodig:

Brownies

  • 230 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade
  • 150 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 3 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 3 gram zout
  • 4 eetlepels pindakaas zeezout karamel van pNuts

Verder

Zo maak je het:

Brownies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
  • Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
  • Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
  • Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
  • Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit door het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm, strijk glad en verdeel de pindakaas over de bovenkant, maak met een vork hier mooie swirls in zodat de pindakaas goed verdeeld is
  • Bak de brownies in circa 30 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg, laat daarna afkoelen

Verder

  • Bereid de karamelsaus zoals staat beschreven in het recept
  • Dop de pinda's (hoeveelheid naar wens) en rooster deze goudbruin in een droge koekenpan, hak de pure chocola in kleine blokjes
  • Versier de brownies met wat karamelsaus, bestrooi daarna rijkelijk met pinda's en chocolade en garneer daarna wederom met heerlijke karamelsaus
  • Snijd daarna in 15 gelijkmatige blokjes en geniet!