Ga terug
+ servings
appel kaneel plukbrood

Appel kaneel plukbrood

Lekker luxe brood met kaneel en heerlijke appeltjes
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 brood

Dit heb je nodig:

Brood

  • 400 gram patentbloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 6 gram zout
  • 30 gram roomboter
  • 120 gram water
  • 70 milliliter melk
  • 1 ei
  • 7 gram instant gist

Vulling

  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 200 gram zachte roomboter ongezouten
  • 15 gram bloem
  • 15 gram kaneel
  • 1 appel

Topping

  • 1 zakje glazuur wit
  • Grove kaneelsuiker

Verder

  • 1 cakeblik groot

Zo maak je het:

Brood

  • Doe de bloem samen met het zout in een kom en roer alles door elkaar
  • Maak een kuiltje in de bloem en doe hier de suiker, boter en het ei in
  • Verhit op laag vuur het water met de melk tot het lauw is en los de gist hier in op, giet dit vervolgens in het kuiltje en meng beetje bij beetje de bloem er door heen
  • Kneed dan alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooi, soepel deegje. Al met al blijft het wat plakkerig, maar voeg geen extra bloem toe
  • Bol het deeg wat op en leg deze in een met olie ingevette kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek

Vulling

  • Klop de roomboter zacht en voeg dan de suiker, bloem en kaneel toe en meng tot een egaal mengsel
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, besprenkel eventueel met wat citroensap

Opbouw

  • Bekleed de cakeblik met bakpapier
  • Bebloem je werkblad, stort hier het deeg op en rol het deeg uit tot een vierkante plak en verdeel voorzichtig de vulling en de appeltjes hierover
  • Snijd het deeg horizontaal in 4 repen en stapel deze op elkaar
  • Snijd dit vervolgens in 4 of 5 stukken in dezelfde breedte als het cakeblik en leg deze plakken rechtop in het cakeblik. Dek dit af met een vochtige theedoek en laat het nogmaals een uurtje rijzen
  • Verwarm de oven voor op 190 graden ℃ en bak het brood in circa 30 tot 35 minuten gaar, laat daarna goed afkoelen, haal daarna uit het blik
  • Verwarm de glazuur au bain marie en verdeel dit over het brood, versier eventueel met nog wat grove kaneelsuiker
  • Je kunt het brood in plakken snijden of gewoon lekker plakken er af plukken!