Ga terug
+ servings
croissants met aardbeien en room

Croissants met aardbeien en room

Maak met dit recept deze heerlijke gevulde croissants met aardbeien en room
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 croissants

Dit heb je nodig:

  • 4 verse croissants*

Bakkersroom

  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker of verse vanilleboon
  • 4 eidooiers

Verder

  • Verse aardbeien
  • 1 eetlepel Nutella**
  • Poedersuiker
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de suiker, vanillesuiker en/of vanillemerg aan de kook
  • Maak in een andere kom een papje van de eidooiers, overige melk en custardpoeder
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer door en giet dan alles terug in de pan, breng aan de kook tot de room begint in te dikken
  • Giet de room in een kom en dek af met plastic folie, laat helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast

Verder

  • Snijd de croissants open, vul een spuitzak met de bakkersroom en vul de croissantjes met de room
  • Was, ontkroon de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes. Leg deze op de room. Dek af met de bovenkant van de croissant en bestuif met poedersuiker
  • Verhit wat Nutella in een pannetje of magnetron en versier hier de croissantjes mee

Notities

* Mochten de croissantjes een dag oud zijn, kan je ze nog even oppiepen in de oven op 160 graden voor 5 minuten
**  Maak het nog lekkerder door er een laagje Nutella op het croissantje te smeren voordat je deze vult met de bakkersroom!