Ga terug
+ servings
mango passievrucht bavarois

Mango passievrucht bavarois

Het recept voor een heerlijk toetje met mango en passievrucht
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 mango
  • 3 passievruchten
  • 300 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels Passievruchtcurd

Verder

  • 1 puddingvorm 600 milliliter

Zo maak je het:

  • Laat de gelatineblaadjes minstens 20 minuten weken in koud water en knijp daarna uit
  • Schil de mango en snijd deze in blokjes, snijd de passievrucht door de midden en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de mango en passievrucht samen fijn en pak in totaal 300 gram van de puree
  • Doe wat puree in een steelpannetje, verwarm deze en laat de gelatineblaadjes hierin smelten en haal van het vuur. Roer de rest van de puree hier door heen
  • Klop de slagroom* samen met de suiker lobbig en spatel de vruchtenpuree er door heen tot alles goed gemengd is
  • Maak de puddingvorm wat nat met koud water en giet de bavarois er in, laat deze opstijven voor circa 5 uur in de koelkast
  • Laat de bavarois uit de vorm zakken en garneer met de passievruchtcurd

Notities

* Je kunt in plaats van 300 ml slagroom ook 150 ml slagroom pakken en 150 ml yoghurt. Roer de gelatine dan door de yoghurt en spatel dit vervolgens door de slagroom en vruchtenpuree