Ga terug
+ servings

Bami van de Chinees

Een lekker recept om bami van Chinees helemaal zelf te maken!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 500 gram mie
  • 4 bouillonblokjes kip
  • 250 gram hamblokjes
  • 1 grote prei in ringen gesneden
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • Mespuntje gemalen gember
  • Mespuntje ve-tsin
  • 1 theelepel Witte peper
  • Wokolie

Zo maak je het:

  • Kook de mie in een ruime hoeveelheid water met alle bouillonblokjes, giet het daarna af en spoel na met koud water, zet dit aan de kant
  • Doe de eieren in een kommetje en klop deze los, snijd de knoflook fijn
  • Verhit een flinke scheut wokolie in een wokpan en voeg de knoflook toe, fruit deze eventjes aan en giet vervolgens de eieren in de pan, roerbak tot het gaar is
  • Voeg dan de gesneden prei en hamblokjes toe en roerbak dit 2 minuten mee
  • Doe de gekookte mie in de pan en breng op smaak met de gember, witte peper, sojasaus, sesamolie en mespuntje ve-tsin
  • Voeg naar wens nog wat zout toe

Notities

Lekker met pindasaus en kroepoek!