Ga terug
+ servings
mini zwitserse roomvlaaitjes

Mini Zwitserse roomvlaaitjes

Lekkere eenpersoonsgebakjes met bakkersroom, slagroom, nootjes en chocolade
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 8 vlaaitjes

Dit heb je nodig:

Vlaaideeg

  • 200 gram bloem
  • 15 gram roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 5 gram instant gist
  • 2 gram zout
  • 100 milliliter melk
  • 1 eidooier

Bakkersroom

  • 250 milliliter volle melk
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eidooiers
  • 20 gram custardpoeder

Slagroom

  • 500 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker

Topping

  • Nougatinenootjes
  • Chocolaatjes

Verder

  • Mini vlaaivormpjes
  • Spuitzak met gekarteld mondje

Zo maak je het:

Vlaaideeg

  • Doe de bloem in een kom en roer de zout er door heen
  • Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de suiker, boter, plantaardige olie en eidooier
  • Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en giet dit samen met de gist in het kuiltje
  • Mix alles goed door elkaar en kneed het daarna tot een soepel en glad deeg tot je er een velletje van kunt trekken
  • Doe wat olie in een kom, leg het deeg hierin en dek af met plastic folie. Laat een uurtje rijzen op kamertemperatuur

Bakkersroom

  • Breng 2/3e van de melk samen met de suiker en vanillesuiker aan de kook
  • Klop in een kom de eidooiers, custard en de resterende melk door elkaar
  • Giet wat van de kokende melk bij het custardpapje, roer door en en giet dan alles terug in de pan, blijf roeren tot de bakkersroom goed ingedikt is, dek af met plastic folie

Vlaai bakken

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vlaaivormpjes in met bakspray of boter
  • Bestuif je werkplek met wat bloem en stort hier het deeg op en rol uit tot een grote plak met een dikte van 3 mm
  • Bekleed elk vlaaivormpje met het deeg en druk goed aan, prik gaatjes in de bodem en vul tot net onder de rand met bakkersroom
  • Bak de vlaaitjes af in circa 25 minuten, laat even afkoelen en haal ze uit de vormpjes, laat helemaal afkoelen

Versieren

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een luchtig en stevig room en vul de spuitzak met spuitmondje met de slagroom
  • Spuit een lekkere laag slagroom op de vlaaitjes
  • Maak een mix van nougatinenootjes en chocolaatjes en strooi deze over de vlaaitjes, bestuif eventueel met wat poedersuiker