Ga terug
+ servings
dame blanche pudding

Dame blanche pudding

Maak met dit recept zelf deze heerlijke dame blanche pudding!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

Pudding

  • 250 milliliter volle melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram kristalsuiker
  • 30 gram maizena

Chocoladesaus

  • 50 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • 100 gram chocolade melk of puur
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Klontje roomboter

Verder

  • 1 puddingvorm 600 milliliter

Zo maak je het:

Pudding

  • Doe de slagroom, de helft van de melk, de vanillesuiker en suiker in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook
  • Meng in een kom de overige melk met de maizena
  • Giet wat van de gekookte melk bij het koude maizenapapje en giet dan alles terug in de pan en roer met een garde goed door, het mengsel zal al snel indikken
  • Spoel de puddingvorm af met koud water, laat wat uitlekken en giet het warme mengsen in de vorm en dek af met plastic folie
  • Zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur, een nacht is beter

Chocoladesaus

  • Breng het water en suiker aan de kook tot er een siroop ontstaat
  • Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de pan, roer goed door tot de chocolade goed gesmolten is, voeg de vanille essence toe
  • Voeg een klontje roomboter toe en roer tot deze gesmolten is
  • Voeg eventueel nog wat water toe mocht de saus nog te dik zijn en laat deze wat afkoelen

Verder

  • Los het toetje uit zijn vorm en giet de chocoladesaus over de pudding