Klop de roomboter zalvig en voeg de bruine basterdsuiker toe
Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed met deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg
Verdeel het deeg in 2 bollen en wikkel deze in plastic huishoudfolie, leg voor minstens 2 uur in de koelkast
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden C°
Rol het deeg uit tot een plak van 3 millimeter en steek hier 2 harten uit en bak de harten af in circa 30 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster
Versiering
Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
Doe het glazuur in een steelpannetje en verwarm dit tot het wat vloeibaarder is, maak de glazuur roze door wat kleurstof of wat ontdooide diepvriesframbozen uit te knijpen
Smeer het glazuur op de harten
Verdeel de slagroom over 2 spuitzakken en versier de harten met een ruitjespatroon met de plat gekarteld spuitmondje en spuit dan de rand op met het gewone kartelmondje
Versier de speculaasharten met pepernoten, chocolaatjes, schuddebuikjes enzovoort tot je tevreden bent
Bewaar de speculaasharten in de koelkast*
Notities
* De speculaasharten zullen in de koelkast iets zachter worden, maar qua smaak maakt dit helemaal niet uit.