Ga terug
+ servings
speculaashart

Speculaashart met slagroom en glazuur

Overheerlijk speculaashart opgespoten met romige slagroom en versierd met pepernoten en chocola
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 2 harten

Dit heb je nodig:

Speculaas

  • 125 gram roomboter
  • 140 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 3 gram zout
  • 8 gram speculaaskruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel baking soda
  • Scheutje azijn
  • 30 milliliter melk

Versiering

  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje glazuur wit dr. Oetker
  • Roze kleurstof of wat diepvriesframbozen ontdooit
  • Pepernoten, chocolaatjes, sprinkles enzovoort

Verder

  • Uitsteker hart 20 cm
  • Gekarteld spuitmondje
  • Plat spuitmondje met karteltjes
  • 2 spuitzakken

Zo maak je het:

Speculaas

  • Klop de roomboter zalvig en voeg de bruine basterdsuiker toe
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed met deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Verdeel het deeg in 2 bollen en wikkel deze in plastic huishoudfolie, leg voor minstens 2 uur in de koelkast
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden C°
  • Rol het deeg uit tot een plak van 3 millimeter en steek hier 2 harten uit en bak de harten af in circa 30 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  • Doe het glazuur in een steelpannetje en verwarm dit tot het wat vloeibaarder is, maak de glazuur roze door wat kleurstof of wat ontdooide diepvriesframbozen uit te knijpen
  • Smeer het glazuur op de harten
  • Verdeel de slagroom over 2 spuitzakken en versier de harten met een ruitjespatroon met de plat gekarteld spuitmondje en spuit dan de rand op met het gewone kartelmondje
  • Versier de speculaasharten met pepernoten, chocolaatjes, schuddebuikjes enzovoort tot je tevreden bent
  • Bewaar de speculaasharten in de koelkast*

Notities

* De speculaasharten zullen in de koelkast iets zachter worden, maar qua smaak maakt dit helemaal niet uit.