Ga terug
+ servings
amarenen kwarktaart

Amarenen kwarktaart met cantuccini bodem

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 10 puntjes

Dit heb je nodig:

  • 200 gram cantuccini koekjes + extra voor garnering
  • 80 gram roomboter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 milliliter slagroom
  • 10 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels basterdsuiker wit
  • Amarenenkersen op siroop

Verder

  • Springvorm 24 cm diameter

Zo maak je het:

Taartbodem

  • Bekleed de springvorm met een vel bakpapier
  • Hak de cantuccini koekjes tot fijne kruimels
  • Smelt de roomboter en roer de kruimels door de gesmolten boter
  • Verdeel de kruimels op de bodem en druk deze aan met de bolle kant van de lepel, leg de bodem voor 10 minuten in de koelkast

Kwarktaart

  • Week de gelatineblaadjes voor minimaal 20 minuten in koud water
  • Roer de kwark samen met de suiker tot het goed gemengd is, voeg daarna amarenen kersen met wat siroop toe en spatel dit er door heen
  • Klop de slagroom lobbig
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en smelt deze op lage temperatuur, laat daarna wat afkoelen
  • Roer een paar eetlepels van het kwarkmengsel door de gelatine en giet dan alles weer terug bij de kwark en klop tot de gelatine goed is opgenomen
  • Spatel als laatste de slagroom door het kwarkmengsel en giet alles in de springvorm
  • Laat de taart voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
  • Garneer de kwarktaart met amarenen kersen, amarenen siroop en stukjes cantuccini koekjes