Ga terug
+ servings
zwitserse room

Zwitserse room

Deze Zwitserse room is heerlijk als vulling
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 pot vol

Dit heb je nodig:

  • 250 milliliter volle melk
  • 25 gram custardpoeder
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje of vanillesuiker met zwarte vanillepuntjes
  • 2 eidooiers
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mascarpone

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 3/4e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
  • Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe, klop glad
  • Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles terug in de pan en roer goed door
  • Haal van het vuur, dek af met plastic folie en laat afkoelen, zet daarna in de koelkast

Afronding

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig room
  • Spatel de slagroom door de koude bakkersroom tot het gemengd is het niet verder, anders klop je de room slap