Ga terug
+ servings
hazelnoot praline

Hazelnootpraliné

Zelfgemaakte praliné met hazelnoten en chocolade
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 pot vol

Dit heb je nodig:

  • 175 gram hazelnoten gepeld
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 45 gram water
  • 100 gram melkchocolade
  • 20 gram pure chocolade

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze voor circa 10 minuten in de oven, leg de hazelnoten daarna samen met het bakpapier aan de kant
  • Doe in een steelpannetje met een dikke bodem de suiker en water en laat dit koken tot een mooie karamel, maar pas op, niet roeren in de pan!
  • Giet de hete karamel over de geroosterde hazelnoten en laat de karamel hard worden
  • Breek de hazelnoten met karamel in kleine stukken en vermaal dit met een hakmachine tot een pasta
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en roer dit door de hazelnootpasta
  • Vul een schone pot met de hazelnoot praliné en gebruik de praliné als vulling enz.