Ga terug
–+ servings
Suikerbroodwafels

Suikerbroodwafels

Een lekkere variant op de klassieke wafels, lekker met parelsuiker en vleugje kaneel
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 8 wafels

Dit heb je nodig:

  • 350 gram melk lauw
  • 85 gram roomboter gesmolten
  • 50 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 3 gram zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Parelsuiker naar smaak
  • 2 theelepel kaneel
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder

  • 1 wafelijzer

Zo maak je het:

  • Meng de gist met het bloem, zout, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en suiker
  • In een tweede kom meng je de melk, boter en het ei. Vervolgens giet je dit natte mengsel bij de droge ingrediënten
  • Spatel het beslag tot het net goed gemengd is en dek de kom af met vershoudfolie. Laat een uurtje op kamertemperatuur rijzen
  • Vervolgens meng je de hagelsuiker naar smaak in het beslag
  • Verwarm de wafelijzer voor en bak de wafels goudbruin
  • Bestuif met poedersuiker