Ga terug
+ servings
monchou in glas

Monchou in glas

Monchoutaart maar dan uit een glaasje
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 250 gram kandijkoeken
  • 80 gram roomboter
  • 200 gram monchou
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 blaadje gelatine
  • 75 gram kristalsuiker
  • Vlaaivulling bijvoorbeeld kersen

Verder

  • 6 glazen weckpotjes 200 milliliter

Zo maak je het:

  • Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken
  • Doe een laagje van deze kruimels op de bodem van het potje, stamp niet teveel aan, want dit eet wat lastiger straks, bewaar ongeveer de helft voor het tweede laagje
  • Laat het blaadje gelatine 10 minuten weken in koud water
  • Klop de monchou los samen met de kristal suiker, klop in een andere kom de slagroom lobbig
  • Knijp het gelatineblaadje uit en smelt dit op laag vuur, voeg daarna wat monchou toe, roer door en giet alles terug bij de monchou, spatel dit direct goed door
  • Spatel de slagroom door de monchou en vul het glaasje met een laagje monchou 
  • Doe daarboven voorzichtig een klein laagje vlaaivulling 
  • Doe bovenop de kersen weer een laagje koekkruimels, daarboven een laagje monchou en als laatste de kersen 
  • Laat de toetjes voor circa 1 uur koud worden in de koelkast