Ga terug
+ servings
marmercake

Marmercake

Een lekkere cake met vanille- en chocoladebeslag
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 grote cake

Dit heb je nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 60 milliliter kookroom
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 gram zout
  • 2 eetlepels cacao
  • poedersuiker

Verder

  • 1 cakevorm groot

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en vet de cakeblik in en bekleed met bakpapier
  • Klop de roomboter zacht en zalvig en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot het gemengd is
  • Voeg nu één voor één de eieren toe en als laatste de kookroom, klop tot alles goed gemengd is
  • Doe de zelfrijzend bakmeel samen met het zout in het beslag en klop voor circa 2 minuten
  • Giet de helft van het beslag in het cakeblik
  • Doe nu 2 el cacao bij het resterende beslag, spatel dit goed door tot alles goed gemixt is en giet het chocoladebeslag in het cakeblik
  • Maak met behulp van een vork een mooie swirl door het beslag, maar niet teveel en te lang, anders mengt het teveel
  • Bak de cake in circa 60 minuten gaar en goudbruin en laat even in de vorm afkoelen
  • Haal de cake uit het blik en laat helemaal afkoelen, bestrooi met poedersuiker voor serveren