Ga terug
+ servings
Sinterklaastoetje

Sinterklaastoetje

Een heerlijk toetje met speculaas en slagroom
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 4 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 10 speculaasjes
  • 30 chocoladekruidnoten wit, melk en puur
  • schuddebuikjes
  • 8 kruidnoten
  • 1 kleine reep pure chocolade
  • 350 milliilter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • eventueel wat stukjes mandarijn

Verder

  • 4 mooie glaasjes
  • spuitzak met glad spuitmondje

Zo maak je het:

  • Verkruimel de speculaasjes in de keukenmachine of doe de speculaasjes in een afgesloten zakje en rol ze fijn met een keukenroller, leg de kruimels weg
  • Hak de chocoladekruidnoten tot kleine stukjes en leg deze ook weg, bewaar een aantal voor straks
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en roer daarna 4 eetlepels Griekse yoghurt er door heen, doe deze in een spuitzak met spuitmondje
  • Pak nu de glaasjes erbij
  • Vul de bodem met een laagje speculaaskruimels en spuit een laagje van de slagroom bovenop de kruimels
  • Voor eventueel wat frisheid: voeg dan wat stukjes mandarijn toe
  • Bedek met een laagje gehakte chocoladekruidnoten en spuit vervolgens weer een laagje van de slagroom hierboven op
  • Rasp nu wat van de pure chocolade boven op het toetje en versier het met de schuddebuikjes, kruidnoten en een chocoladekruidnoot