Ga terug
+ servings
Chocoladetulband met ganache

Chocoladetulband met ganache

Dit is een chocolade explosie in je mond!
No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 15 plakken

Dit heb je nodig:

Cake

  • 225 gram roomboter
  • 175 kokend water
  • 60 gram cacao + extra
  • 3 eieren
  • 250 gram bloem
  • 3 gram zout
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 175 gram zure room
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels vanille aroma

Ganache

  • 125 milliliter slagroom ongeklopt
  • 125 gram pure chocolade gehakt

Verder

  • kerstsprinkles
  • medium tulbandvorm

Zo maak je het:

Cake

  • verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven- en onderwarmte), vet de tulbandvorm goed in en bestuif de vorm in met cacaopoeder tot alles bedekt is
  • Smelt de roomboter
  • Doe de gesmolten boter, het gekookte water en cacao in een kom en klop dit tot een egaal mengsel
  • Meng in een aparte kom de suiker, bloem, baking soda en zout door elkaar en doe dit bij het cacaomengsel, klop tot alles goed vermengd is
  • Voeg nu de eieren, sour cream en vanille essence toe en klop tot alles goed is opgenomen
  • Giet het beslag in de tulband en bak deze gaar in circa 55 tot 60 minuten, laat daarna 10 tot 15 minuten afkoelen in de vorm en stort dan voorzichtig op een taartrooster, laat helemaal afkoelen

Ganache

  • Breng in een steelpannetje de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade, laat even staan en roer dan tot een mooi gladde ganache
  • Giet de ganache over de tulband en laat voor circa 5 minuten rusten, bestrooi dan met de sprinkles
  • Zet de tulband eventueel in de koelkast om de ganache goed uit te laten harden