Spareribs uit de slowcooker

Spareribs, normaal eet ik ze eigenlijk altijd kant en klaar en maak ik ze nooit zelf. Sinds ik een Express pot heb, waar ook een slowcook functie op zit, ben ik meer aan het experimenteren in de keuken. Ik hoorde dat spareribs uit de slowcooker ontzettend lekker moest zijn, dus die spareribs waren gauw gehaald.

Met een beetje kruiden hier en een beetje kruiden daar heb ik heerlijke spareribs op de tafel getoverd en vond ik het een goed idee om het recept op de blog te zetten. Wat het voordeel is van de slowcooker is dat je spareribs in en in mals worden. Ze vallen eigenlijk direct van het bot af, zo zacht is het vlees! Extra lekker om de spareribs daarna nog even in de oven te zetten onder de grill of lekker op de BBQ te leggen voor het knapperige korstje.

Eerst worden de spareribs ingesmeerd met een dry-rub. Daarna is het eigenlijk het lekkerste om de spareribs voor een nachtje in de koelkast te rusten, zodat de smaken echt goed het vlees in trekken.

SPARERIBS UIT DE SLOWCOOKER 

Ingrediënten: 
– 1 kg spareribs naturel
– 3 el bruine suiker
– 1 el gerookte paprikapoeder
– 1 el uienpoeder
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 el ketjap
– 1 el appelazijn met honing 
– Zout
– 150 ml BBQ saus
– 100 ml water

+ 1 el maizena 

Spareribs

Bereiding: 

  1. Snijd de spareribs in stukken die in de slowcooker passen
  2. Maak een mengsel van de suiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflook, ketjap, zout en appelazijn en wrijf de spareribs hier goed mee in
  3. Doe de spareribs in een bak, sluit deze af met plastic folie en leg deze in de koelkast weg, laat minimaal 3 uur trekken, maar het lekkerste is een nacht
  4. Meng de BBQ saus met het water
  5. Doe de spareribs in de slowcooker en giet de BBQ saus met water erbij 
  6. Stel de slowcooker in op LOW 6 uur en laat de spareribs langzaam garen
  7. Verwijder de spareribs voorzichtig uit de slowcooker en leg ze op de bakplaat, smeer de ribbetjes in met wat BBQ saus uit de slowcooker
  8. Giet de BBQ saus uit de slowcooker in een steelpannetje, haal 2 el vocht eruit, meng deze met de maizena en giet dan alles terug en verhit de saus totdat deze wat indikt, deze saus is heerlijk om de ribbetjes in te dippen!
  9. Verwarm de oven met grillfunctie op 200 graden en grill de spareribs nog voor circa 15 minuten, smeer de ribbetjes nogmaals in met wat ingedikte BBQ saus uit de slowcooker

Eet smakelijk! 

Spareribs
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply