Gebonden kippensoep

Gebonden kippensoep

Ik houd echt heel veel van soep. Voor tussen de middag of lekker als avondeten met een stokbroodje. Ik probeer nu steeds vaker van de standaard af te wijken, en met standaard bedoel ik de typische groente-, tomaten- en kippensoep. Dus ik duik nu vaker de keuken in om een heerlijke variatie van die soepen te maken en voilà: gebonden kippensoep! Heerlijk voor bij de koude en donkere dagen. En mij motto met soep: maak lekker veel, zodat je er lang van kunt genieten!

GEBONDEN KIPPENSOEP 

Voor ongeveer 2 liter 

Ingrediënten: 
– 2 kippenbouten
– 1750 ml water
– 250 gram champignons
– 1 prei
– 100 gram roomboter
– 100 gram bloem
– 250 ml kookroom
– 2 bouillonblokjes kip
– Peper
– Olijfolie

Gebonden kippensoep

Bereiding:

  1. Vul een grote pan met de 1750 ml water, de bouillonblokjes en de kippenbouten en laat dit voor circa 1 uur zachtjes koken tot de kip gaar is, haal deze uit de pan, laat afkoelen en pluk deze tot kleine stukjes
  2. Snijd ondertussen de champignons en prei in plakjes en spoel deze onder de kraan af
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de prei en champignons tot ze wat zachter worden, zet dit aan de kant
  4. Pak een ruime kookpan en smelt de roomboter, voeg dan de bloem toe en verhit dit op laag vuur tot de bloem kan garen, circa 3 minuten
  5. Giet dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe en blijf met een garde goed roeren tot alle bouillon is toegevoegd
  6. Giet de kookroom in de soep en roer goed
  7. Doe als laatste de stukjes kip, prei en champignons in de soep en laat dit nog even samen trekken tot de smaken goed doordringen en breng op smaak met wat peper

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *