Kersenflappen met slagroom

Kersenflappen met slagroom

Herinneren jullie deze luxe appelflappen nog? Toen ik die lekkere appelflappen maakte, maakte ik ook deze heerlijke kersenflappen met slagroom. Zo nu en dan wordt er op het werk getrakteerd en soms zijn het kersenflappen. Geef me gebak met slagroom en ik ben om, ik ben echt gek op slagroom. Dus deze kersenflappen met slagroom ging er ook in als zoete koek!

KERSENFLAPPEN MET SLAGROOM 

Voor 5 flappen

Ingrediënten: 
– 5 plakjes bladerdeeg
– Losgeklopt ei
– Kristalsuiker
– 250 ml slagroom
– 125 gram mascarpone
– 2 el suiker
– 1 blik vlaaifruit kers
– Poedersuiker

+ Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Kersenflappen met slagroom

Bereiding: 

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  3. Besmeer met losgeklopt ei en besprenkel rijkelijk met de suiker
  4. Bak de flappen in circa 15 tot 20 minuten gaar en laat helemaal afkoelen
  5. Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  6. Vul een spuitzak met het spuitmondje en de slagroom en leg deze even weg
  7. Snijd de flappen horizontaal door de midden en spuit op de onderste helft een mooie laag slagroom en top af met wat kersen en het dekseltje
  8. Bestuif met poedersuiker voor serveren

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *