Donutballetjes met kaneel

Donutballetjes met kaneel

Ooit aan het hele begin van Doortjes Keuken had ik deze heerlijke donutballetjes met kaneel al op de blog. Maar ik heb ooit een grote schoonmaak gehouden en de donutballetjes er af gehaald. Maar nu het herfst is, verlangde ik weer naar iets zoets met kaneel. Dus zodoende dat ze er weer op staan met verbeterd receptuur en foto’s!

donutballetjes met kaneel 

Voor circa 100 stuks

Ingrediënten:
– 285 tarwebloem

– 40 ml water
– 160 ml melk
– 7 gram instant gist
– 65 gram roomboter, gesmolten
– 2 eieren
– 5 gram zout
– Kaneelsuiker
– Zonnebloemolie

+ ronde uitsteker 3 cm

Donutballetjes met kaneel

Bereiding:

  1. Doe melk en water in een pannetje en verwarm dit tot de kou er van af is en giet dit in een kom en voeg de gist en suiker toe, roer door met een houten lepen en laat dit voor circa 15 minuten staan tot de gist is gaan werken en het hele mengsel bubbelt
  2.  Meng nu het zout door de bloem en voeg dan het gistmengsel, gesmolten boter en de eieren toe en kneed dit tot een deeg, het kan nog erg plakkerig zijn, dit hoort zo!
  3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg nog even kort door, leg het deeg daarna weer in een kom met een beetje olie, dek af en laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld (circa 60 minuten)
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 1 cm dikte en steek hier rondjes uit tot het deeg op is, leg deze rondjes op de bakplaat en dek af met plastic folie, laat 30 minuten rusten
  6. Giet de zonnebloemolie in de pan en verhit dit tot 180 graden Celsius en doe de kaneelsuiker in een diep bord
  7. Bak de balletjes tot ze mooi goudgeel zijn, laat ze even uitlekken en rol dan door de kaneelsuiker

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *