Monchou ijs met kersen en kandijkoekjes

Monchou ijs met kersen en kandijkoekjes

Wauw, wat een cadeautje deze mooie nazomer! Ook al staat mijn hoofd al helemaal in herfstmodus, kan een klein uitstapje naar de zomer echt geen kwaad. Haal nog even de zomer in huis met deze lekkere monchou ijs met kersen en kandijkoekjes. Super makkelijk en je hebt er geen ijsmachine voor nodig! 

monchou ijs met kersen en kandijkoekjes 


Ingrediënten:  
– 1 blikje gecondenseerde melk

– 250 ml slagroom
– 200 gram monchou
– 1 blik vlaaifruit kersen 
– Kandijkoekjes

+ 1 cakeblik

monchou ijs met kersen

Bereiding:

  1. Verkruimel een paar kandijkoeken tot kleine stukjes
  2. Roer de monchou los en voeg de slagroom toe
  3. Klop dit samen stijf en giet de gecondenseerde melk erbij
  4. Klop het nog voor een minuut door
  5. Spatel ongeveer de helft van de kersen met de verkruimelde koekjes voorzichtig door het beslag tot je een mooie swirl hebt
  6. Bekleed de cakeblik met een vel bakpapier en giet het ijsmengsel er in
  7. Versier de bovenkant met de overige kersen met nog wat verkruimelde koekjes, dek af met plastic folie en zet de cakeblik voor circa 6 tot 8 uur in de vriezer
  8. Haal ongeveer 5 minuten voor het serveren uit de vriezer

Eet smakelijk

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *