Vanillevla

Vanillevla

Zijn jullie ook al zo gek op toetjes? Ik wel. Ik vind het heerlijk om na het avondeten mijn zoete trek te stillen met een lekker bakje vanillevla. Maar dan wel van echte vanille en die uit de supermarkt is zeg maar, nou ja, met namaakvanille.

Vanillevla is trouwens heel simpel om te maken en natuurlijk stukken lekkerder. Het is ook iets minder geel dan dat je gewend bent, maar dit ligt puur aan de eidooiers. De een is wat geler dan de andere. Ik gebruikte maïzena, maar je kunt ook custardpoeder gebruiken, dan zal de vla wat geler worden en iets meer de smaak hebben van supermarktvla. 

VANILLEVLA 

Voor iets meer dan 1 liter vla

Ingrediënten:
– 1 liter volle melk
– 1 vanillestokje of 1 tl vanille bourbonpasta (dit is gemaakt van vanillebonen en geeft ook de mooie en lekkere vanillespikkels)
– 4 eidooiers
– 40 gram maïzena
– 90 gram suiker 

+ Eventueel vers fruit, zoals zoetzure rode besjes! 

vanillevla

Bereiding: 

  1. Giet 800 milliliter melk in een pan en doe hier de suiker bij
  2. Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit, doe deze bij de melk samen met de vanilleboon; of voeg de vanillepasta toe
  3. Breng de melk langzaam aan de kook
  4. Maak in een andere kom een papje van de eidooiers, maïzena en de overige melk 
  5. Giet wat van de gekookte melk bij het maïzenapapje, roer goed door en giet dan alles terug, door een zeef, in de pan met gekookte melk 
  6. Kook de vla al roerend tot het de gewenste dikte heeft en haal van het vuur en verwijder de vanilleboon
  7. Dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen
  8. Roer nog even door met een garde voor het opdienen
  9. Lekker met vers fruit!

Eet smakelijk!

vanillevla
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *