Luxe appelflappen

Luxe appelflappen

De dagen worden langzamer alweer wat korter en de temperatuur is gedaald. Voor mij het startschot om weer te gaan bakken met appels. Luxe appelflappen deze keer! Krokant bladerdeeg met heerlijke slagroomvulling met gekarameliseerde appeltjes. Wie lust dit nou niet?

 

luxe appelflappen 

Voor 5 flappen

Ingrediënten:
Flappen: 
– 5 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
– Eiwit van 1 ei
– 40 gram kristalsuiker
– 40 gram geschaafde amandelen

Vulling:
– 2 grote appels
– Citroensap
– Klontje roomboter
– 2 el bruine suiker
– 1 el kaneel 
– 250 gram slagroom
– 125 gram mascarpone
– 2 el kristalsuiker
– Poedersuiker

luxe appelflappen

Bereiding: 

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  3. Klop het eiwit wat los met een vork en doe de suiker en amandelen erbij, roer tot het goed gemengd is
  4. Verdeel dit beslag over de flappen en bak ze in circa 15-20 minuten gaar en goudbruin, laat de flappen daarna afkoelen
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes
  6. Smelt de roomboter in een koekenpan en doe de appels, bruine suiker, kaneel en scheutje citroensap in de pan en roer alles goed door
  7. Verhit de appels op middenhoog vuur voor 5 tot 10 minuten tot de suiker smelt, begint de karameliseren en de appeltjes wat zachter worden
  8. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen
  9. Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
  10. Snijd de bladerdeegflappen voorzichtig door de midden en vul ze met slagroom en top af met de gekarameliseerde appeltjes
  11. Maak de appelflap af door de bovenkant erop te leggen en te versieren met wat poedersuiker

Eet smakelijk!

luxe appelflappen
Een Reactie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *