Kwarktaart met mango en passievrucht

Kwarktaart met mango en passievrucht

Ik zat laatst in de auto naar mijn werk en het was alleen maar aan het regenen. In die middag had ik zomervakantie, maar het voelde eerder aan als herfstvakantie. Gelukkig schijnt het zonnetje weer en wordt het nu lekker zomer, heerlijk. Als het warm is heb ik altijd zin in een frisse taart en zodoende deze kwarktaart met mango en passievrucht. Als fruitmix heb ik weer Servero 100% mango, passievrucht en perzik fruitmoesjes gebruikt. Ik vind deze heerlijk en is ideaal voor door een kwarktaart! (en nergens in de winkel kon ik verse passievrucht krijgen haha).

Helaas is de springvorm verwijderen niet zo goed gelukt, dus ik raad een cellofaanfolie aan om langs de rand te leggen.

KWARKTAART MET MANGO EN PASSIEVRUCHT 

Voor 10 tot 12 punten

Ingrediënten:
Bodem
– 250 gram digestive koekjes
– 120 gram roomboter

Vulling
– 500 gram magere kwark
– 250 ml slagroom
– 4 el witte basterdsuiker (doe dit naar smaak)
– 300 gram Servero 100% fruitmoesje mango, passievrucht en perzik
– 10 blaadjes gelatine

Topping 
– 1 rijpe mango

– 100 gram Servero 100% fruitmoesje mango, passievrucht en perzik
– 75 ml water
– 1 el suiker
– 2 blaadjes gelatine 

+ springvorm 22 – 24 diameter

kwarktaart met mango en passievrucht

Bereiding: 

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter, leg de gelatine voor de kwarktaart zelf in koud water voor minimaal 20 minuten
  2. Smelt de roomboter en verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter door de kruimels
  3. Verdeel de kruimels op de bodem van de springvorm en druk dit met de bolle kant van een eetlepel aan en zet het daarna in de koelkast 
  4. Klop de kwark samen met de basterdsuiker en de fruitmoesjes egaal
  5. Klop in een andere kom de slagroom lobbig
  6. Knijp de gelatine uit en laat deze op laag vuur smelten, laat even afkoelen en voeg een grote lepel kwark toe aan de gelatine, roer goed en giet terug bij de kwark, spatel goed door
  7. Spatel daarna ook de slagroom door de kwark en giet het gehele mengsel in de springvorm, laat voor minstens 2 uur stijf worden in de koelkast
  8. Topping: week de gelatineblaadjes in koud water
  9. Snijd de mango in blokjes en doe deze in een kom samen met nog 100 gram 100% fruitmoesje en pureer dit fijn en haal 1 keer door een zeef zodat alle klontjes eruit zijn
  10. Doe het gepureerde fruit in een steelpannetje, voeg water en suiker toe en doe als laatste de uitgeknepen gelatineblaadjes erbij
  11. Verhit totdat de gelatine is opgelost en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur en giet dit over de opgesteven kwarktaart
  12. Leg de taart voor een uurtje terug in de koelkast en geniet!

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *