Cakesicles

Cakesicles

Ken jij deze cakesicles al? Het zijn ijsjes maar dan van cake en super leuk om te maken! Hiervoor kan je kant en klare cake gebruiken, maar een cake heb je zo zelfgebakken en vind ik persoonlijk toch echt een stuk lekkerder. Qua versiering kan je lekker los gaan, doe verschillende kleurtjes, sprinkles of gebruik leuke suikerversieringen. 

Voor 10 ijscakejes in 2 kleuren heb ik genoeg aan 250 gram Candy Melts, maar mocht je meerdere kleuren willen, smelt dan wat meer, want je moet het ijscakeje er helemaal in kunnen dompelen 

cakesicles 

Voor circa 10 cakesicles

Ingrediënten: 
– 300 gram zelfgebakken cake 
– 100 gram witte chocolade

– 10 ijsstokjes
– 250 gram Candy Melts (ik gebruik de extreem witte, maar je kan ook al voorgekleurde gebruiken) 
– Kleurstof en sprinkles naar wens

+ siliconen ijsjesvorm 

cakesicles

Bereiding:

  1. Verkruimel de cake zo fijn mogelijk
  2. Smelt 100 gram witte chocolade au bain marie en roer deze door de cake zodat het een plakkerige substantie is geworden
  3. Vul de ijsjesvorm met deze cake en druk goed aan, verwijder alle cake die uit het vormpje komt
  4. Steek voorzichtig de ijsstokjes in de cake en laat de ijsjes voor circa 30 minuten opvriezen in de vriezer
  5. Leg alvast een vel bakpapier klaar en alle benodigdheden voor het versieren
  6. Smelt de Candy Melts au bain marie en giet deze in een hoog glas o.i.d. en breng op gewenste kleur
  7. Haal voorzichtig de cakesicles uit zijn vorm en dompel deze in de chocolade, haal het overtollige langs de rand van het glas weg en leg op het bakpapier om uit te harden
  8. Dip de cakesicles met het topje in de andere kleur en druppel er nog wat chocolade overheen voor de druppels en versier daarna direct met de sprinkles
  9. Laat ze eventjes uitharden

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *