Cakerol met aardbeien

Cakerol met aardbeien

Ik ben eigenlijk een beetje inspiratieloos als het gaat om het typen van een leuk verhaaltje, dus ik vertel maar hoe lekker deze cakerol met aardbeien en slagroom is. 

Een lekkere plak met cake, gevuld met aardbeienjam, slagroom mascarpone room en verse aardbeitjes. Dit opgerold, versierd met poedersuiker, pure chocola en slagroomtoefjes maakt het echt een mooie, maar vooral een heerlijke traktatie in de zomer!

Het recept van de cake heb ik van PaTESSerie. Doordat er een beetje boter door het beslag zit, wordt de cake wat malser en scheurt minder snel. Daarbij rol je de cake direct op in een theedoek na het bakken. 

Cakerol met aardbeien en slagroom 

Voor circa 10 plakken

Ingrediënten:
Cakerol
– 4 eieren
– 120 gram kristalsuiker
– 80 gram bloem
– 20 gram maizena
– 20 gram custardpoeder
– 60 gram roomboter

Vulling en topping
– 350 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 4 el suiker
– 1 zakje klopfix
– Aardbeienjam
– Verse aardbeien, gewassen 
– Poedersuiker
– 50 gram pure chocolade

+ schone theedoek

cakerol met aardbeien

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Cakerol: smelt de roomboter en laat afkoelen tot het niet meer heet is
  3. Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtig en geel schuim
  4. Zeef de bloem, maizena en custardpoeder boven de eieren en spatel dit tot een geheel
  5. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en spatel dit wederom door het beslag
  6. Giet het beslag op de bakplaat en strijk glad
  7. Bak het biscuit in circa 15-20 minuten gaar
  8. Bestuif een schone theedoek met poedersuiker, leg hier het biscuit op, verwijder voorzichtig het bakpapier en rol de cake voorzichtig op in de theedoek en laat helemaal afkoelen
  9. Vulling: klop de slagroom samen met de marscarpone, suiker en klopfix tot een stevig en luchtig room
  10. Rol de cakerol voorzichtig terug, besmeer met een laagje aardbeienjam en een laagje slagroom, houd wat slagroom achter voor de toefjes
  11. Snijd een aantal aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de slagroom
  12. Rol de cakerol voorzichtig op en laat even opstijven in de koelkast
  13. Bestuif de rol met poedersuiker, smelt de chocolade au bain marie en versier de cakerol hiermee
  14. Garneer de cakerol met toefjes slagroom en versier deze met aardbeien

Eet smakelijk!

cakerol met aardbeien
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *