Monchou in glas

Monchou in glas

Morgen is het moederdag! Dus weer een reden om wat lekkers op tafel te toveren. Wat dachten jullie van deze lekkere aardbeien frambozen kwarktaart? Of zelfgemaakte wafels met slagroom en aardbeien? Zelf ga ik deze lekkere monchou in glas maken en hier lekker van genieten. Het is niet veel verschillend van de monchoutaart zelf, het is alleen verdeeld in glaasjes omdat dit er zo leuk uit ziet! 

monchou in glas 

Voor 6 toetjes

Ingrediënten:
– 250 gram kandijkoeken, verkruimeld
– 80 gram roomboter
– 200 gram monchou
– 250 ml slagroom
– 1 blaadje gelatine 
– 75 gram kristalsuiker
– Vlaai vulling, bijvoorbeeld kersen of aardbeien 

+ 6 glazen weckpotjes 200 ml 

monchou in glas

Bereiding: 

  1. Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken
  2. Doe een laagje van deze kruimels op de bodem van het potje, stamp niet teveel aan, want dit eet wat lastiger straks, bewaar ongeveer de helft voor het tweede laagje 
  3. Laat het blaadje gelatine 10 minuten weken in koud water
  4. Klop de monchou los samen met de kristal suiker, klop in een andere kom de slagroom lobbig
  5. Knijp het gelatineblaadje uit en smelt dit op laag vuur, voeg daarna wat monchou toe, roer door en giet alles terug bij de monchou, spatel dit direct goed door
  6. Spatel de slagroom door de monchou en vul het glaasje met een laagje monchou 
  7. Doe daarboven voorzichtig een klein laagje vlaaivulling 
  8. Doe bovenop de kersen weer een laagje koekkruimels, daarboven een laagje monchou en als laatste de kersen 
  9. Laat de toetjes voor circa 1 uur koud worden in de koelkast

Eet smakelijk!

monchou in glas
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *