Borrelplank

Borrelplank

Ik ben echt een groot fan van borrelen. Een lekker worstje en kaasje gaat er eigenlijk altijd wel in. Als de gelegenheid er toe doet, maak ik altijd wel een borrelplank, maar helaas door het ene virus kwam die mogelijkheid er niet echt. En om nou zo’n grote plank te maken voor ons tweeën leek mij nu geen goed idee. Gelukkig was ik 1 mei jarig en mochten we iets meer bezoek ontvangen. Nu dus de perfecte mogelijkheid om uit te pakken! 

In de foodybox van de lente zaten lekkere dingetjes voor de borrel, zoals de Dippers van Van der Meulen en de cocktailaugurkjes van Kühne, dus deze heb ik ook op de plank gelegd. 

Maar wat leg je nu op een borrelplank? Dit kan serieus van alles zijn. Onderstaande borrelplank is echt wel een beetje de Hollandse, maar je kan ook Oosterse smaken toevoegen of juist meer de Italiaanse borrelplank met heerlijke Italiaanse vleeswaren. 

Neem onderstaande borrelplank als een basis en inspireer er zelf maar lekker op los! Ik geef niet het aantal gram aan van de borrelhapjes, deze kan je zelf verzinnen voor de hoeveelheid personen die mee borrelen. 

BORRELPLANK 

Voor een goed gevulde borrelplank

Ingrediënten:
– Blokjes oude kaas
– Blokjes jonge kaas
– 1 stukje port salut
– 1 stukje brie
– Spaanse fuet in dunne plakjes gesneden
– Plakjes leverworst
– Plakjes cervelaat
– Rode druiven
– Cocktailaugurkjes
– Wraphapjes met gerookte kipfilet, Heks’nkaas en rucola
– Mini soepstengeltjes, ik had met knoflooksmaak en zeezout
– Toastjes, zoals de Dippers van Van der Meulen
– Rauwkost, zoals komkommer of snoeptomaatjes
– Verse aioli
– Verse pesto
– Heks’nkaas

Verder had ik nog krokante naturelchips, notenmix en stokbrood bij de borrel toegevoegd.

Borrelplank

Bereiding:

Hierbij niet echt een stappenplan, maar een aantal tips:

  1. Maak gebruik van kleine schaaltjes die je vult met de sausjes, augurkjes en dipstokjes
  2. Zorg dat de schaaltjes niet bij elkaar staan, maar zijn verdeeld over de plank
  3. Vul de lege ruimtes op met de tapas, doe dit lekker willekeurig, benut elk stukje van de plank!
  4. Rode druiven doen het altijd goed op een plank, hiermee breng je sfeer op de plank
  5. Hoe meer kleur op een plank, hoe beter. Ik gebruikte bijvoorbeeld verschillende gekleurde snoeptomaatjes
  6. Leg naast de brie en port salut een mesje voor het afsnijden 

Volgens mij ligt de plank nu wel vol, dus geniet er van!

Eet smakelijk

Borrelplank
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *