Zwitserse room

Zwitserse room

Zwitserse room. Ik kan er een heel verhaal over maken, maar het is een mix tussen slagroom en bakkersroom. Punt, meer is het niet. Nou ja, het is wel echt super lekker! Je kunt de Zwitserse room gebruiken als vulling voor soesjes, een lekkere schelp met verse vruchten of voor deze aardbeienslof.  Toen ik gisteren deze lekkere fruitslofjes had gemaakt, had ik nog wat bakkersroom en slagroom over. Gewoon even mixen en klaar is je Zwitserse room!

Voor deze room doe je normaal hetzelfde gewicht aan bakkersroom en slagroom door elkaar, maar eerlijk? Ik heb alles maar gewoon gemixt zonder af te wegen en hij is lekker! Ik raad aan om wel een grotere hoeveelheid bakkersroom op custardbasis te pakken, aangezien deze mooi stevig is. 

zwitserse room 

Voor een pot vol

Ingrediënten:
– 250 ml volle melk

– 25 gram custardpoeder
– 75 gram kristalsuiker
– 1 vanillestokje
– 2 eidooiers 
– 250 ml slagroom
– 2 el suiker (deze kan je er ook uitlaten)
– 2 el mascarpone 
– 1 zakje klopfix 

zwitserse room

Bereiding:  

  1. Bakkersroom: Breng 3/4e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
  2. Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe, klop glad
  3. Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles terug in de pan en roer goed door
  4. Haal van het vuur, dek af met plastic folie en laat afkoelen, zet daarna in de koelkast
  5. Klop de slagroom samen met de mascarpone, suiker en klopfix tot een stevig room
  6. Spatel de slagroom door de koude bakkersroom tot het gemengd is het niet verder, anders klop je de room slap

Eet smakelijk!

 

zwitserse room
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *