Witte chocolade frambozen cheesecake

Witte chocolade frambozen cheesecake

Op zoek naar een lekkere en mooie taart voor Valentijnsdag? Maak dan deze heerlijke witte chocolade frambozen cheesecake! Wij vieren eigenlijk helemaal geen valentijnsdag, maar toch vind ik het altijd wel leuk om wat lekkers te bakken. Heel veel inspiratie heb ik niet de laatste tijd, maar ik weet dat witte chocolade en frambozen echt gekoppeld zijn door cupido, dus daar moest ik iets mee. Ik heb het recept gebruikt van de lekkere speculaascheesecake en heb daar friszoete frambozencoulis aan toegevoegd. Ik wilde de taart versieren met frambozenhartjes, maar die zijn niet gelukt, dus dan maar een frambozenswirl! 

Daarbij heb ik ook een iets te grote springvorm gebruikt, namelijk 24 cm. In een 20 cm springvorm zal de cheesecake lekker hoog worden! Mocht je een 20 cm springvorm gebruiken, bak de taart iets langer 😉 

WITTE CHOCOLADE FRAMBOZEN CHEESECAKE 

Voor 10 tot 12 puntjes

Ingrediënten:
Cheesecake
– 200 gram kandijkoeken
– 80 gram roomboter
– 500 gram roomkaas
– 125 gram zure room
– 1 tl vanille-essence
– 200 gram witte chocolade
– 1 eidooier
– 2 eieren

Frambozencoulis
– 250 gram (diepvries)frambozen
– 50 gram kristalsuiker

witte chocolade frambozen cheesecake

Bereiding:

  1. Frambozencoulis: laat de frambozen ontdooien. Doe ze vervolgens in een steelpannetje samen met de suiker en breng deze aan de kook voor circa 5 minuten
  2. Giet de frambozen door een fijne zeef zodat de pitjes achterblijven en laat de coulis afkoelen. 
  3. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in, verwarm de oven voor op 140 graden Celsius (boven- en onderwarmte)
  4. Bodem: Smelt de roomboter in een steelpannetje en maal de kandijkoeken tot kleine kruimels
  5. Roer de kruimels door de roomboter en verdeel dit over de bodem van de springvorm, druk met bolle kant van de lepel goed aan
  6. Cheesecake: smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw, roer af en toe even door
  7. Klop de roomkaas zacht en voeg de zure room en vanille-essence toe
  8. Doe een schep van de roomkaas bij de chocolade, roer goed door en en mix beetje voor beetje de witte chocolade door de roomkaas en mix tot een egaal mengsel
  9. Spatel één voor één de eieren en eidooier door het beslag, niet te hard want er mag niet teveel lucht in het beslag komen
  10. Vul de springvorm met het beslag en roer glad
  11. Breng met behulp van een theelepeltje druppeltjes coulis aan op de taart en maak met de achterkant van de lepeltjes mooie patronen, bewaar de overige coulis
  12. Bak de cheesecake af in circa 50-60 minuten, open de deur van de oven niet, want zo ontstaan er door temperatuurverschil scheurtjes!
  13. Laat de cheesecake daarna voor 1 uur afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier
  14. Laat daarna de cheesecake helemaal afkoelen
  15. Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze voor minimaal 2 uur opstijven – het liefste een nachtje!
  16. Serveer de taart samen met de overige frambozencoulis en geniet!

Eet smakelijk!

witte chocolade frambozen cheesecake
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *