Fruitslofjes

Fruitslofjes

Wat heb ik genoten afgelopen week van het mooie lenteweer. Lekker vitamine D opgedaan in het zonnetje en oh, wat was dat fijn! Ik krijg gelijk de zomer in mijn bol en dan kan ik niet wachten om lekker te gaan bakken met vers fruit, ook al is het helemaal nog niet het seizoen.
Ik had eerder die week nieuwe bakvormpjes ontvangen, namelijk die voor mini slofjes, dus toen wist ik het: ik ga lekkere fruitslofjes maken! 

FRUITSLOFJES 

Voor 12 slofjes

Bereiding: 
Sloffenbodems
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 180 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram bruine suiker
– 1 eidooier
– 2 tl citroenrasp
– 3 gram zout

Vulling
– 200 gram spijs
– 1 klein ei
– 1 tl citroenrasp 

Bakkersroom
– 250 ml volle melk
– 75 gram kristalsuiker
– 25 gram custardpoeder
– 1 vanillestokje
– 2 eidooiers

Topping
– 250 ml slagroom
– 2 el mascarpone
– 2 el suiker
– Vers fruit, zoals aardbeien, frambozen, kiwi, druif etc. 
– 1 zakje taartina*

+ bakvormen voor minislofjes, spuitzakken met gekarteld mondje

fruitslofjes

Bereiding: 

  1. Bakkersroom: Breng 3/4e van de melk samen met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook
  2. Klop de eidooiers los en doe de custardpoeder hierbij, klop het tot een egaal mengsel en voeg de overige melk toe, klop glad
  3. Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles terug in de pan en roer goed door
  4. Haal van het vuur, dek af met plastic folie en laat afkoelen, zet daarna in de koelkast
  5. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  6. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakvormen in
  8. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 mm dik en steek de bodems uit, leg deze in een vormpje op de bakplaat 
  9. Spuit in het midden van de bodems een laagje spijs en bak de slofjes in circa 17 minuten gaar, haal ze direct uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen
  10. Was het fruit en laat deze uitlekken 
  11. Vul een spuitzak met de bakkersroom en garneer de slofjes hiermee
  12. Versier de slofjes met fruit naar keuze
  13. *Bereid de taartina zoals staat beschreven op de verpakking en smeer het fruit hiermee in (deze stap kan je overslaan, maar ik vind een glanslaagje wel mooi en het fruit blijft beter liggen) leg de gebakjes koud weg tot de taartina goed is opgesteven
  14. Klop de slagroom met suiker en mascarpone tot een stevig room en versier de fruitslofjes hiermee

Eet smakelijk!

DSC_1486
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *