Cake met frambozen en chocola

Cake met frambozen en chocola

Een maand geleden zijn wij heerlijk op vakantie geweest in Zuid Duitsland. De natuur is daar zo mooi, de cultuur is ontzettend gezellig en het eten is daar heerlijk. De taarten daar zijn ook echt voortreffelijk. In elk tentje kan je zelfgemaakte Kuchen eten en het smaakt allemaal lekker. Zo heb ik in een tentje een heerlijke cake met frambozen gehad. Als verrassing zat op de onderkant een laagje chocola. Eigenlijk was het een soort van gangmaker-cake. De combinatie van frambozen en pure chocolade is een match-made in heaven. Oké, genoeg gepraat, hierbij het recept!

cake met frambozen en chocola 

Voor 10 grote stukken

Ingrediënten:
Cake
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 200 gram basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eieren
– 50 gram kookroom
– 2 gram zout
– 150 gram pure chocolade

Frambozenlaag
– 250 gram diepvriesframbozen (ontdooid)
– 100 gram verse frambozen (deze kan je ook vervangen door diepvriesframbozen)
– 2 zakjes taartina
– 50 ml frambozenranja 

+ bakvorm/ring van circa 35 x 25 cm, acetaatfolie

Cake met frambozen en chocola

Bereiding: 

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de bakring in of bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  2. Klop de roomboter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot egaal mengsel
  3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop luchtig, voeg als laatste de kookroom toe en meng goed
  4. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel met zout toe en klop nog 1 minuut goed door
  5. Giet het cakebeslag in de bakvorm en bak het gaar in circa 45 minuten, laat daarna goed afkoelen
  6. Smelt 2/3e van de chocolade au bain marie en roer daarna de overige chocolade toe, roer goed
  7. Draai de cake om en besmeer de onderkant van de cake met de gesmolten chocolade, laat deze in de koelkast opharden
  8. Draai de cake om zodat de chocolade aan de onderkant is, leg deze terug in de bakvorm en bekleed de zijkant met acetaatfolie voor de laag met frambozen
  9. Doe 350 ml water en 50 ml frambozenranja in een steelpannetje
  10. Haal 6 eetlepels van dit mengsel uit de steelpan en meng dit in een apart kommetje met 2 zakjes taartina, breng ondertussen het watermengsel aan de kook
  11. Haal het steelpannetje van het vuur, roer het taartinapapje door de ranja en breng daarna samen aan de kook tot het wat indikt, laat daarna voor een aantal minuten afkoelen
  12. Verdeel de frambozen over de bovenkant van de cake en giet daarna de gelei over de frambozen
  13. Laat de cake 30 minuten opstijven in de koelkast 

Eet smakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *