Zoete sticky kip

Zoete sticky kip
zoete sticky kip

Het is weer tijd voor een lekkere foodswap. Deze maand heb ik iets gemaakt van de blog van Sabine. Ik moest lang nadenken wat ik zou gaan maken, zoveel lekkers om uit te kiezen! Ik wilde in eerste instantie kaasstengels maken, maar toen ik deze gemaakt had, waren deze aangebrand en veel te zout. Toen heb ik weer eens goed gekeken op Sabine haar website en toen zag ik deze staan: zoete sticky kip. Het was een matchmade in heaven, want ik ben ontzettend gek op kip!

Ik was heel nieuwsgierig hoe deze zoete sticky kip zou smaken dus gauw wat boodschapjes gedaan en die keuken ingegaan. Helaas helaas ben ik nu echt snotverkouden, ik proef bijna helemaal niets van wat ik eet. Normaal zou ik het recept voor de foodswap mijn eigen maken, maar aangezien ik mij nu niet kon vertrouwen op mijn smaak, heb ik het recept gelaten zoals die was. Volgens Jasper waren de kippetjes perfect en daar kan ik gelukkig wel op vertrouwen! Zo goed zelfs dat ik het recept met jullie ga delen. Deze kip is echt geweldig om lekker van te snoepen tijdens een ontzettend goede film, maar kan ook prima gebruikt worden bij het avondeten. Sorry voor de overbelichte foto’s, het was helaas al donker toen ik deze foto’s wilde maken en kon de kip niet laten liggen omdat ze er zo lekker uit zagen.

ZOETE STICKY KIP 
Voor 2 personen

Ingrediënten:
– 300 gram kipkluifjes
– 2 teentjes knoflook
– Scheut ketjap manis
– 1 blikje tomatenpuree 70 gram
– 3 el sojasaus
– 1 el bruine suiker

zoete sticky kip

Bereiding:

  1. Doe de kluifjes in een bak en giet er een flinke scheut ketjap manis bij
  2. Pel en pers de knoflook fijn en strooi deze over de kip
  3. Laat de kip minstens 1 uur marineren in de koelkast
  4. Verwarm wat olie in de pan en braad de kippetjes een aantal minuten, voeg tegelijkertijd de marinade toe
  5. Zet het vuur wat lager en doe de tomatenpuree samen met de sojasaus bij de kip, roer goed en laat de kip nu 5 minuten sudderen
  6. Voeg de bruine suiker toe en roer goed, laat deze een aantal minuten meebakken zodat de suiker gaat karameliseren en lekker sticky wordt
  7. Geniet!

Eetsmakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *