Kapsalon

Kapsalon
kapsalon

Het is weer tijd voor een nieuw recept met CelaVita aardappels. Begin deze maand kreeg ik een super leuk pakket met dit keer verse friet, robuust met schil en normale friet. Ongelooflijk lekker en knapperig na het frituren! Aangezien ik graag een recept bedenk, heb ik de robuuste friet met schil gebruikt voor een zelfgemaakte kapsalon. Wisten jullie dat de ‘kapsalon’ een Nederlands bedenkseltje is? Ergens in Rotterdam was er een kapper die zijn eigen menu samenstelde bij de plaatselijke dönerzaak. Het werd al gauw een regelmatige bestelling en kreeg op die manier de naam kapsalon, hoe leuk?!
Je kunt de kapsalon maken met verschillende soorten vlees, zoals shoarma, gyros of verse rund of kip kebab, eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit, zolang het maar uit friet, vlees, kaas en salade bestaat.

KAPSALON

Ingrediënten:
– 700 gram Celavita robuust friet met schil
– 400 gram shoarma (of ander vlees)
– Jonge kaas
– Gemixte veldsla
– Komkommer
– Knoflooksaus
– Eventueel sambalsaus

kapsalon

Bereiding: 

  1. Bak het vlees gaar, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Verwarm de frituurpan voor en bak de patat mooi goudbruin
  3. Laat de patat goed uitlekken en leg deze in de ovenschaal
  4. Bedenk met het vlees en bedek met kaas
  5. Bak de kapsalon in de oven totdat de kaas is gesmolten
  6. Beleg met salade en plakjes komkommer
  7. Serveer met knoflooksaus

Eetsmakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *