Gevulde eieren

Gevulde eieren

Gevulde eieren

gevulde eieren

Een verjaardag is geen verjaardag zonder gevulde eieren, althans dat vind ik. Het duurde even voordat ik ontdekte dat gevulde eieren ontzettend lekker waren, maar toen ik er eentje van mijn tante proefde, was ik om. Na wat experimenteren ben ik op mijn eigen variant uitgekomen. Er is geen standaardrecept voor gevulde eieren, er zijn zoveel variaties. Mochten jullie inspiratieloos zijn en toch gevulde eieren willen maken? Maak deze variant! Erg lekker, vooral met de curry (mijn geheim recept). Wanneer ik een gevuld eitje eet zonder curry dan mis ik dat zekers, dus doe deze er echt bij! Proef af en toe even een klein beetje en pas naar smaak het recept aan, want wat ik lekker vind hoef jij nog niet perse lekker te vinden.

GEVULDE EIEREN
Voor 16 stuks

Ingrediënten:
– 8 hardgekookte eieren
– 3 el yogonaise
– 2 el curry
– 1 el mosterd
– 2 tl kerrie
– 1 ui
– zout, peper
– Peterselie voor garnering

gevulde eieren

Bereiding: 

  1. Pel de eieren en snijd deze door de midden
  2. Verwijder de eidooier en doe deze in een kom
  3. Doe de mayonaise, curry, mosterd en de kerrie erbij en mix met de staafmixer tot een egaal mengsel
  4. Snipper de ui zeer fijn en doe deze door het mengsel
  5. Breng op smaak met voldoende zout en peper
  6. Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en de eidooiers en vul de eieren met een mooie toef
  7. Garneer met peterselie
  8. Doe de eitjes in een schaal en dek af met plastic folie en leg koud weg

Eetsmakelijk! 

Een Reactie
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *