Kletskoppen

Kletskoppen
Kletskoppen

Eigenlijk zou ik dit weekend helemaal niet gaan bakken, omdat ik erg druk ben met school. Maar nu ik toch weer thuis was, kon ik mijzelf niet bedwingen! Koekjes zijn altijd wel leuk om te maken en duurt niet zo lang, nouja bij mij wel, aangezien ik een dubbele portie had gemaakt haha! Kletskoppen, ik ben er zelf niet zo’n fan van maar de rest hier zaten te juichen toen ik vertelde dat ik kletskoppen ging maken, en wat waren ze lekker geworden! Zelfs ik heb er een paar gegeten! De basis van dit koekje komt uit de minibijbel koekjes et cetera, erg leuk boekje, maar heb het recept lekker mijn eigen gemaakt.

KLETSKOPPEN
Circa 20 koekjes

Ingrediënten: 
– 150 gram roomboter
– 175 gram lichtbruine basterdsuiker
– 90 gram kristalsuiker
– 1 groot ei
– 75 gram bloem
– 1/2 tl baking soda
– Snufje zout
– 150 gram ongezouten pinda’s

Kletskoppen

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Rooster de pinda’s door deze te bakken in een droge koekenpan, dus zonder boter of olie, totdat ze mooi bruin kleuren, af en toe roeren, laat daarna goed afkoelen
3. Bekleed de bakplaten met bakpapier
4. Klop de boter zacht en voeg dan de twee soorten suiker toe en klop op tot luchtige massa
5. Voeg het ei toe en meng alles goed
6. Zeef de bloem, de baking soda en het zout en doe dit bij het botermengsel
7. Hak de pinda’s klein door deze in een zakje te doen, deze te sluiten en dan te pletten met een deegroller
8. Doe de gehakte pinda’s bij het beslag
9. Schep met behulp van 2 theelepeltjes kleine hoopjes beslag (ter grootte van 1 gevuld theelepeltje) op een bakplaat, belangrijk is dat deze hoopjes ver uit elkaar liggen omdat alles uitzakt tijdens het bakken, ik had er per bakbeurt 5 hoopjes op een bakplaat liggen
10. Bak de koeken in 11-12 minuten goed donkerbruin. Als ze te licht zijn worden de koeken taai en niet hard
11. Laat de koeken een paar minuten uitharden op een bakplaat, leg daarna op een rooster met behulp van een paletmes. Laat ze goed afkoelen, pas op, de koeken zijn heet vanwege de gesmolten suiker!
12. Herhaal stap 9 tot stap 11 totdat al het beslag op is

Eetsmakelijk! 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *