Kip kerrie

Kip kerrie
1-DSC_0033

Een van de gerechten die ik ooit zonder pakje wilde koken was kip kerrie. Ik heb het eigenlijk nooit echt vaak gegeten, wel eens chicken tonight uit een pot, wel lekker maar dat was het toch net niet. Het leek mij zo ontzettend lekker, een zelfgemaakte kerriesaus met kip. Sinds ik weet hoe ik een saus kan binden ben ik in mijn hoofd constant aan het nadenken over welke sauzen ik nog meer kan koken. Mensen die mij kennen weten dat ik ontzettend gek ben op saus met rijst dus het is echt een hele uitkomst dat ik nu weet hoe het moet. Daarnaast is voor mij een hele wereld open gegaan, de wereld van kruiden. Tja, ik ben een laatbloeier daarin, maar grutjes, wat zijn kruiden geweldig! Het idee dat je met kruiden zoveel kanten op kunt en op deze manier een gerecht eigen maken, heerlijk! Het recept dat ik hier onder vermeld voor kip kerrie heb ik zelf bedacht, het is voor circa 4 tot 5 personen. Wij zijn thuis best grote eters, met name mijn verloofde en ik, dus de porties zijn wat groter, maar wat maakt dat uit? De volgende dag heb je nog lekker een kliekje over!

KIP KERRIE
4 tot 5 porties

Ingrediënten: 
– 450 gram sperziebonen uit diepvries
– 600 gram kipfilet, gesneden
– Ananasstukjes
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode paprika
– 500 ml bouillon kip (van tablet)
– 100 gram creme fraiche
– 4 el bloem
– 5 volle tl kerrie
– 1,5 tl kurkuma
– Chilivlokken
– Zout
– 75 a 100 gram basmati rijst pp
– Handje rozijnen
– Olijfolie

1-DSC_0034

Bereiding:

1. Pel de uien en knoflook en snijd deze klein
2. Was de paprika en snijd ook deze klein
3. Doe de bevroren bonen in een pan, vul deze met water en laat deze koken totdat ze beetgaar zijn, voeg eventueel wat zout toe
4. Laat in een andere pan 500 ml water met 1 bouillonblokje koken totdat het blokje is opgelost
5. Verhit olijfolie in een wokpan en braad de kipfilet totdat deze gaar is
6. Voeg de uien samen met de knoflook toe en bak deze mee totdat ze glazig kleuren
7. Voeg de paprika toe, bak deze even kort mee
8. Maak een droog mengsel van 4 el bloem samen met de kerrie, kurkuma en chilivlokken, voeg deze toe aan de kip
9. Laat het bloemmengsel even garen
10. Blus af met de bouillon, roer alles goed door zodat de bloem gaat binden met de bouillon
11. Voeg dan de creme fraiche toe en roer alles goed door totdat alles vermengt is
12. Voeg nu de boontjes en ananasstukjes toe, laat de saus nog even 10 minuten pruttelen tot het de gewenste dikte heeft, voeg eventueel wat zout toe
13. Breng ondertussen water aan de kook, voeg de rijst toe samen met de rozijnen. Bereid zoals op de verpakking staat aangegeven
14. Serveer de saus samen met de rijst

Eetsmakelijk! 

1-DSC_0036
2 Reacties
  1. Van de week toevallig jouw kipkerrierecept ontdekt en gemaakt.
    Mijn familie vond het heerlijk, mijn schoondochter vroeg mij zelfs het recept.
    Erg lekker.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *