Chocolade tulband met ganache

Chocolade tulband met ganache

Wat is nu feestelijker dan een tulband voor kerst? Om toch nog even een lekker recept te posten heb ik vandaag deze lekkere chocolade tulband met ganache gemaakt. De cake is super smeuïg en vol van smaak. De chocoladeganache maakt het luxe en de versiering maakt het echt kerst! Serveer vooral met een lekkere dot verse slagroom en geniet…

CHOCOLADE TULBAND MET GANACHE 

Voor zeker 15 lekkere plakken

Ingrediënten: 
Cake
– 225 gram roomboter
– 175 kokend water
– 60 gram cacao + extra
– 3 eieren
– 250 gram bloem
– 2 a 3 gram zout
– 300 gram bruine basterdsuiker
– 175 gram zure room
– 1 tl baking soda
– 2 tl vanille aroma

Ganache
– 125 ml slagroom, ongeklopt

– 125 gram pure chocolade, gehakt

+ Kerstsprinkles, medium tulbandvorm 

Chocoladetulband met ganache

Bereiding:

  1. Cake: verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (boven- en onderwarmte), vet de tulbandvorm goed in en bestuif de vorm in met cacaopoeder tot alles bedekt is
  2. Smelt de roomboter
  3. Doe de gesmolten boter, het gekookte water en cacao in een kom en klop dit tot een egaal mengsel
  4. Meng in een aparte kom de suiker, bloem, baking soda en zout door elkaar en doe dit bij het cacaomengsel, klop tot alles goed vermengd is
  5. Voeg nu de eieren, sour cream en vanille essence toe en klop tot alles goed is opgenomen
  6. Giet het beslag in de tulband en bak deze gaar in circa 55 tot 60 minuten, laat daarna 10 tot 15 minuten afkoelen in de vorm en stort dan voorzichtig op een taartrooster, laat helemaal afkoelen
  7. Ganache: breng in een steelpannetje de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade, laat even staan en roer dan tot een mooi gladde ganache
  8. Giet de ganache over de tulband en laat voor circa 5 minuten rusten, bestrooi dan met de sprinkles
  9. Zet de tulband eventueel in de koelkast om de ganache goed uit te laten harden

Eet smakelijk!

Chocoladetulband met ganache
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *