Paris brest met hazelnootpraliné

Paris brest met hazelnootpraliné

Laatst zette ik het recept voor zelfgemaakte hazelnoot praliné online. Deze had ik namelijk nodig voor deze heerlijke paris brest soezen! Heerlijke knapperige soezen met amandelen en luchtige hazelnootslagroom. Officieel maak je deze soezen met een creme mousseline: botercrème met bakkersroom. Ik vond dit echter te vet, dus heb ik alsnog de keuze gemaakt voor een slagroomvulling. 

PARIS BREST MET HAZELNOOTPRALINÉ 

Voor 8 soezen

Ingrediënten: 
Soezendeeg

– 100 gram roomboter
– 100 gram bloem
– 100 ml melk
– 100 ml water
– Snufje zout
– 3 tot 4 eieren
– Geschaafde amandelen
– 1 ei losgeklopt

Vulling
– 300 ml slagroom
– 100 gram mascarpone
– 3 el suiker
– 2 tot 3 el hazelnoot praline 

+ poedersuiker voor bestuiven, spuitzak met gekarteld spuitmondje

paris brest met hazelnootpraline

Bereiding:

  1. Zet alle ingrediënten voor de soezen alvast klaar en verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier, teken cirkels van circa 7 cm diameter op het bakpapier
  2. Snijd de boter in blokjes en laat deze langzaam smelten in een steelpan op het vuur
  3. Voeg zodra de boter is gesmolten het water en de melk toe en verwarm dit tot het begint te koken
  4. Haal de pan van het vuur, roer de bloem erdoor tot een bal en zet vervolgens op het vuur
  5. Laat het deeg circa 5 minuten al roerend garen op het vuur
  6. Stort het beslag in een koude kom en laat aantal minuten afkoelen
  7. Voeg een ei toe en spatel dit stevig door het beslag tot het ei is opgenomen, voeg dan pas het volgende ei toe. Mocht het beslag bij 3 eieren al als een dikke druppel van je spatel afvallen is het goed, zo niet, voeg dan beetje bij beetje het 4e ei toe tot het wel goed is
  8. Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op over de cirkels, besmeer de soezen in met het losgeklopte ei en garneer met de amandelen
  9. Bak de soezen gaar in circa 20 minuten, laat daarna afkoelen
  10. Vulling: klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room, voeg als laatste 2 tot 3 el pralinepasta toe tot het goed gemengd is
  11. Snijd de soezen door de midden en vul de soezen met de pralineslagroom
  12. Bestuif de soezen met poedersuiker

Eet smakelijk!

paris brest met hazelnootpraline
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *