Karamelbrownies

Karamelbrownies

Het is bijna weekend, dus tijd voor een nieuw recept, namelijk heerlijke karamelbrownies! Deze brownies zijn super fudgy en extra rijk door de toegevoegde karamel met zeezout, ook zonder zeezout erg lekker hoor. Ik heb gebruik gemaakt van een snelle en makkelijke karamel, een die sowieso lukt en erg lekker is op deze brownies. Lees gauw verder voor het recept!

KARAMELBROWNIES 

Voor circa 20 brownies

Ingrediënten:
Brownies
– 230 gram roomboter
– 175 gram pure chocolade
– 150 gram bloem
– 200 gram kristalsuiker
– 165 gram bruine suiker
– 40 gram cacao
– 1 tl vanille essence
– 3 eieren
– 3 gram zout
– 50 chocolade voor door de brownies in kleine stukjes

Karamel
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 100 gram roomboter
– 100 gram lichtbruine basterdsuiker

Topping
– 50 gram pure chocolade
– Karamelfudge
– Zeezout

Karamelbrownies

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier
  2. Karamel: doe de gecondenseerde melk, de roomboter en de suiker in een steelpan met dikke bodem en verwarm dit op middelhoog vuur tot een mooie bruine karamel, blijf met een houten lepel roeren zodat het niet verbrand, laat even afkoelen
  3. Brownies: Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
  4. Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
  5. Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
  6. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
  7. Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
  8. Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit door het beslag
  9. Giet het beslag in de bakvorm, doe een paar goede eetlepels karamel op het beslag, roer voorzichtig met een lepel er door heen zodat het wat mengt met het browniebeslag en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg
  10. Laat de brownies afkoelen en besmeer deze daarna met de overige karamel en laat deze wat harder worden
  11. Smelt 2/3e van de pure chocolade au bain marie en roer daarna de laatste deel erdoor en versier de brownies met de chocolade
  12. Maak de brownies helemaal af door stukjes karamelfudge erover te strooien en eventueel wat zeezout

Eet smakelijk!

Karamelbrownies
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *