Erwtensoep

Erwtensoep

Het is nu officieel winter. Ik vind het altijd wel weer gezellig. December is echt de maand van de lichtjes, overal kerstbomen en lampjes in de tuin. Ik heb dan altijd extra veel zin in een kop hete verse erwtensoep. Ik ben de keuken ingedoken en heb een lekker recept voor jullie! En het is pas lekker als je je lepel er recht op in kunt zetten!

Onderaan het recept een tip om de soep in de snelkookpan te koken!

erwtensoep 

Voor een flinke pan soep

Ingrediënten:
– 500 gram spliterwten
– 2,2 liter water
– 200 gram spekjes of speklapjes naturel 
– 2 rookworsten, in plakjes gesneden 
– 3/4e knolselderij
– 2 winterpeen
– 1 grote prei
– 2 grote kruimige aardappels
– 1 groente bouillonblokje
– Paar stengels bladselderij
– 2 laurierblaadjes
– 4 zwarte pepers, gekneusd
– Peper & zout

erwtensoep

Bereiding:

  1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel ze af onder lauw water
  2. Vul een grote pan met 2 liter water en doe hier de spliterwten en bouillonblokje bij, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de erwten gaar zijn, roer af en toe door
  3. Snijd ondertussen de groentes en aardappelen in stukjes en doe deze samen met de spekjes en rookworsten in de pan 
  4. Breng de soep op smaak met wat peper, zout, de gekneusde pepers en het bladselderij 
  5. Laat de soep minstens 30 minuten zachtjes door pruttelen, roer af en toe door en mocht het te dik worden, voeg beetje bij beetje water toe

Eet smakelijk!

Snelkookpan:

  1. Doe alle ingrediënten in de pan, maar nu 2 liter water ipv 2,2 liter, behalve de spek en rookworst en laat de pan circa 40 minuten koken op druk
  2. Doe als laatste de worst en spek erbij en laat het dan nog even zachtjes doorpruttelen totdat het vlees gaar is
erwtensoep
2 Reacties
Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *