Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier

Lekker he, die stoofpotjes. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Mijn Express Pot van Crockpot en ik zijn nu de beste maatjes, want hierin krijg ik het vlees zo ontzettend mals en lekker. Als ik de tijd heb, bereid ik het vlees in de slowcooker, maar in deze geweldige pan kan je het vlees ook in de snelkoker bereiden en heb je met 1 uur ook een heerlijk potje stoofvlees! 

Hieronder zal het ik het recept voor stoofvlees met bier voor zowel de slowcooker als braadpan beschrijven.

stoofvlees met bier 

Voor 4 porties

Ingrediënten: 
– 1 kg riblappen
– 1 el bloem
– 1 klein potje tomatenpuree
– 2 plakjes ontbijtkoek
– 2 uien
– 250 gram kastanjechampignons
– 1 el mosterd
– 1/2 tl gember
– 1/2 tl korianderzaad
– 1/2 tl kardemom
– 3 blaadjes laurier
– 2 kruidnagels
– 2 el azijn 
– Zout en peper
– 3 takjes tijm
– 150 ml water voor de slowcooker (of snelkookfunctie Express pot)
– 300 ml water voor de braadpan
– 150 ml tripel bier (zoals Kasteel of Leffe)
– 1 bouillonblokje rund 
– Boter

stoofvlees met bier

Bereiding: 

  1. Haal het vlees 30 minuten voor bereiden uit de koelkast
  2. Snijd de uien alvast in grote ringen en was en snijd de champignons in plakjes
  3. Snijd het vlees in stukken van circa 2 cm en doe deze in een grote kom
  4. Voeg 1 el bloem toe en flink wat peper en zout, roer dit door het vlees
  5. Verhit de braadpan met wat boter en bak het vlees rondom bruin (of gebruik de functie brown/sauté van de Express pot)
  6. Voeg ui en champignons toe en bak deze tot ze wat glazig kleuren
  7. Voeg mosterd en tomatenpuree toe en bak dit kort mee
  8. Breng het geheel op smaak met de gember, koriander en kardemom
  9. Bij gebruik slowcooker: stop het vlees in de slowcooker
  10. Voeg nu het vocht toe, dus water en bier en maak het gerecht af met de tijm, kruidnagels, laurier, azijn en bouillon blokje
  11. Verkruimel als laatste de twee plakjes ontbijtkoek en roer deze door het gerecht
  12. Stel de slowcooker in op 2 uur stand high en daarna 4 uur op low,
  13. Of laat het vlees voor circa 3,5 uur sudderen in de braadpan, roer af en toe eventjes door
  14. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels voor het eten
  15. Dik het gerecht eventueel wat in met een papje van maizena: 1 el maizena en 2 el koud water

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *