McMuffin bacon egg

McMuffin bacon egg

Wie kent ze niet, die ontbijtjes bij de McDonalds? Wij komen hier trouwens nauwelijks, maar zo heel af en toe, als we vroeg op zijn, willen we nog wel eens langs huppelen voor die lekkere McMuffins bacon egg. Met dit recept maak je deze lekkere ontbijtjes helemaal zelf en je hoeft er niet de deur voor uit! Ideaal toch? En uit dit recept haal je een hoop Engelse muffins, deze kan je invriezen en later even in de oven oppiepen en je hebt je lekkere McMuffin bacon egg ontbijt!

 mcmuffin bacon egg

Voor sowieso 4 muffins

Ingrediënten:
Muffins
– 250 gram tarwebloem
– 5 gram gedroogde gist
– 5 gram zout
– 130 ml melk
– 1/2 ei
– 1/2 el suiker
– 15 gram roomboter
– Boter om in te bakken
– Wat semolina of maismeel om uit te rollen

Vulling
– 4 eieren
– 4 plakjes cheddarkaas
– 4 plakjes ontbijtspek

+ 4 hittebestendige bakringen circa 8 cm diameter en ronde uitsteker van 8 cm, koekenpan met deksel

mcmuffin bacon egg

Bereiding: 

  1. Doe alle ingrediënten voor de muffins in een kom en kneed het in circa 10-12 minuten tot een soepel brooddeeg
  2. Doe het deeg in een kom, dek af met plastic folie en laat het minstens 1 uur rijzen op een warme plek
  3. Bestrooi het werkblad met wat semolina of maismeel, stort het deeg hierop, kneed kort door en rol daarna uit tot het deeg een dikte heeft van circa 2 centimeter
  4. Steek uit het deeg cirkels tot het deeg op is
  5. Leg de plakjes deeg op een semolina of maismeel bestrooid werkblad, dek af met plastic folie en laat 45 minuten rijzen
  6. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe wat boter in de pan, pak een aantal muffins die in de pan passen en bak deze tegelijkertijd 
  7. Bak de muffins circa 5-7 minuten per kant
  8. Houd de muffins in de gaten, deze kunnen te snel bruin worden, zet dan het vuur wat lager en voeg beetje boter toe
  9. Leg de muffins daarna op een rooster en zet aan de kant
  10. Vet de hittebestendige bakringen in
  11. Vulling: verwarm de koekenpan met wat boter, leg hierin de hittebestendige bakringen en breek hierin de eitjes kapot
  12. Doe beetje koud water in de pan en leg direct de deksel op de pan, door de stoom garen de eieren, haal na circa 2 minuten de deksel van de pan en verwijder met een tang de bakringen 
  13. Laat de eieren nog even garen en kleuren naar wens
  14. Bak ondertussen het ontbijtspek lekker knapperig
  15. Afwerking: snijd de Engelse muffins door de midden en beleg met een plakje cheddar, ei en ontbijtspek en eindig met het topje van de muffin, laat de muffin heel even rusten zodat de kaas de tijd krijgt om te smelten

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *