Brownies

Brownies

Voor de oplettenden had ik al een recept voor brownies op de blog staan. Echter was ik toch niet helemaal tevreden, waren ze niet ‘chocoladerig’ genoeg en werden ze toch wel droog. Gisteren had ik zin om brownies te bakken, maar dan echt die heerlijke smeuïge. Dus ik op zoek naar wat het geheim is van de smeuïge brownie. Wat geëxperimenteer met verhoudingen en voilà! Heerlijke brownies die lekker kleverig en smeuïg zijn. 

BROWNIES 

Voor 20 brownies

Ingrediënten:
– 230 gram roomboter
– 175 gram pure chocolade
– 150 gram bloem
– 200 gram kristalsuiker
– 165 gram bruine suiker
– 40 gram cacao
– 1 tl vanille essence
– 3 eieren
– 3 gram zout
– 50 chocolade voor door de brownies in kleine stukjes

+ bakvorm circa 25 x 20 cm

brownies

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit samen met de roomboter in een hittebestendige kom
  3. Smelt de boter en chocolade au bain marie, roer af en toe door en laat wat afkoelen als het helemaal gesmolten is
  4. Klop de eieren met de suiker en zout tot een luchtig beslag
  5. Spatel de gesmolten chocolade en boter door het eiermengsel, voeg hier ook de vanille essence toe
  6. Zeef de bloem met cacao boven het beslag en spatel dit door tot het goed gemengd is
  7. Voeg als laatste de chocolade toe en roer dit door het beslag
  8. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 30-35 minuten, de brownies moeten niet te lang bakken, dan zijn ze niet zo smeuïg

Eet smakelijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *